Україна та Британія підписали Спільний план дій щодо відбудови транспортної мережі

Україна та Британія підписали Спільний план дій щодо відбудови транспортної мережі

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр транспорту Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Ґрант Шеппс підписали спільний План дій щодо відбудови транспортної інфраструктури України.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Велика Британія підписала з Україною історичну угоду, якою зобов’язується ділитися інженерним досвідом і надати новий пакет підтримки для відновлення пошкодженої війною інфраструктури», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках партнерства Британія надаватиме експертизу від престижних британських приватних організацій. Також Україні буде передано 5 автобусів від Go Ahead Group для покращення мобільності українського населення та придбано обладнання для відновлення критично важливих маршрутів експорту зерна.

Окрім цього, британські партнери запропонують план з реконструкції аеропортової, злітно-посадкової та портової інфраструктури, а також працюватимуть з Міністерством інфраструктури над можливістю навчання персоналу аеропортів, авіаційної безпеки та диспетчерів повітряного руху.

Крім того, в межах пакету підтримки АТ «Укрзалізниця» на суму 10 млн фунтів стерлінгів буде придбано обладнання для ремонту мостів і облаштування тунелів та понад 120 контейнерів для транспортування зерна.

Читайте також: Україна надихає світ своєю хоробрістю - Британія в ООН

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час свого візиту до Києва 24 серпня оголосив про наступний пакет допомоги на 54 млн фунтів стерлінгів, який включає безпілотні системи спостереження та протитанкові боєприпаси.

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-