Понад ₴300 мільйонів Януковича-молодшого передали ЗСУ

Понад ₴300 мільйонів Януковича-молодшого передали ЗСУ

Укрінформ
Заарештовані кошти у розмірі 304 млн грн ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку», власником 100% акцій якого був син експрезидента Януковича, передали ЗСУ.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Мова про арештовані кошти ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку». Власником 100% акцій банку з 2011 року був старший син колишнього президента. Працівники банку намагались приховати походження готівкових коштів цієї фінустанови. Адже гроші не мають законного джерела походження. Тож банківські робітники, за допомогою фінансових операцій легалізовували доходи, які були отримані злочинним шляхом», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час досудового розслідування прокурорами ОГП було накладено арешт на грошові кошти службових осіб Всеукраїнського банку розвитку та безпосередньо кошти сина експрезидента. Згодом судовими рішеннями гроші були передані Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Від початку збройної агресії рф прокурори Офісу Генерального прокурора ініціювали примусове вилучення майна, арештованого у кримінальному провадженні за підозрою сина колишнього президента.

Читайте також: ЄС запроваджує додаткові санкції проти Януковича та його сина

Наразі суд постановив відправити зазначені кошти Головному управлінню розвідки Міністерства оборони.

«Нині 304 мільйони гривень зараховані на спеціальний рахунок для забезпечення обороноздатності України», - заявили в ОГП.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-