Зеленський: Маємо найближчими тижнями розширити зернову експортну ініціативу

Зеленський: Маємо найближчими тижнями розширити зернову експортну ініціативу

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає за необхідне найближчими тижнями розширити наявну експортну зернову ініціативу.

Про це він заявив під час засідання Ради безпеки Організації Об‘єднаних Націй, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава Української держави зазначив, що ​російська федерація поставила світ на межу небаченого голоду. Зокрема, за його словами, внаслідок російської блокади українських портів на Чорному та Азовському морях посилився дефіцит на продовольчому ринку, який і раніше був дестабілізований.

​"На щастя, нам вдалося досягти таких умов, за яких росія змушена була прийняти умови міжнародної спільноти. Завдяки цьому зерновий експорт з трьох українських портів був відновлений. Це вже знімає частину напруги на продовольчому ринку, але не знімає загрозу повністю", – додав Зеленський.

​На його переконання, тільки повноцінне відновлення українського аграрного експорту може бути гарантією того, що десятки мільйонів людей у всьому світі матимуть, що їсти.

Читайте також: З порту «Чорноморськ» вийшло судно з продовольством

Президент України подякував генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу та главі Турецької Республіки Реджепу Тайїпу Ердогану та іншим сумлінним субʼєктам міжнародних відносин, які борються проти продовольчої кризи, за яку відповідальна лише росія. У цьому контексті він додав: "Уже найближчими тижнями маємо зробити все, щоб розширити існуючу зернову експортну ініціативу".

Як повідомлялося, 22 липня у Стамбулі на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-