російська агресія проти України призвела до збільшення інфляції у світі

російська агресія проти України призвела до збільшення інфляції у світі

Інфографіка
Укрінформ
Повномасштабна війна, яку російська федерація розв’язала проти України 24 лютого, суттєво вплинула на світову економіку, уповільнивши темпи її зростання та прискоривши інфляційні процеси.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

Зазначається, зокрема, що через війну в Україні прогнозні показники річної інфляції, на думку експертів Міжнародного валютного фонду, зросли з 4,9% до 9,5% для економік країн, що розвиваються, і з 2,3% до 6,6% – для економік розвинених країн.

Прогнозні показники зростання світової економіки у 2022 році під впливом російсько-української війни скоротилися з 4,9% до 3,2%.

Читайте також: У Британії інфляція сягнула рекордного показника за останні 40 років

Вартість природного газу на хабі TTF також значно зросла після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, сягнувши рекордної позначки в 257,4 євро за МВт-год, що еквівалентно 2 439,8 євро за 1 тис. кубометрів газу.

Про значний вплив російсько-української війни на світову економіку свідчать і дані Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, яка зафіксувала значний стрибок індексів споживчих цін у всіх основних товарних групах у перші місяці російського вторгнення в Україну.

Читайте також: Інфляція в Канаді вперше за рік сповільнилася

Як повідомляв Укрінформ, за даними KSE, лише прямі втрати української економіки через російську агресію сягають близько 113 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-