Ціни на продукти в Україні зросли на 20-30% - експерт

Ціни на продукти в Україні зросли на 20-30% - експерт

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення ціни на продукти харчування в Україні зросли на 20-30%. 

Про це заявив заступник голови Всеукраїнської агарної ради (ВАР) Денис Марчук під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"За період активних бойових дій ми побачили фактичне зростання цін порядку 20%, а по деяких продуктах - до 30%", - сказав він.

За словами Марчука, до зростання цін на продукти харчування призвели інфляція, руйнування логістичних ланцюгів та підвищення вартості пального.

Читайте також: У Британії інфляція сягнула рекордного показника за останні 40 років

Експерт зазначив, що цей тренд залишиться і на осінь. Водночас в осінній період додасться ще один фактор - це ціни на енергоносії.

Він прогнозує, що у жовтні вартість овочів в Україні може зрости на 20-30%.

"Зараз овочі значно дешевші, ніж були у червні, тому що, наприклад, з'явилась велика кількість огірків та помідорів з відкритого ґрунту. Але у жовтні (ціна - ред.) може зрости на 20-30%, тому що їх будуть закладати у холодильні камери, які працюють на електроенергії. Ці затрати будуть закладатися у ціну кінцевого продукту", - розповів Марчук.

За його словами, восени може зрости також ціна на хліб та хлібобулочні вироби, через те, що завдяки відновленню аграрного експорту в Україні зростатиме вартість зерна на внутрішньому ринку.

Читайте також: Інфляція у липні перевищила 22% - Нацбанк перерахував причини

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за підсумками липня споживча інфляція пришвидшилася до 22,2% у річному вимірі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-