FAO планує забезпечити зберігання понад 4 мільйонів тонн зерна в Україні

FAO планує забезпечити зберігання понад 4 мільйонів тонн зерна в Україні

Укрінформ
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) співпрацює з Міністерством аграрної політики та продовольства над реалізацією Стратегії щодо підтримки зберігання зерна для вирішення поточного дефіциту зерносховищ в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба українського міністерства.

«Спільно з Міністерством агрополітики ФАО впроваджує Стратегію щодо зберігання зернових, відповідно до якої ФАО планує забезпечити зберігання 4,07 млн тонн зерна, що становить 25% від загальнонаціональної потреби. Ми вже завершили тендер і визначаємо потенційних постачальників для закупівлі рукавів для зберігання зернових із допоміжним обладнанням, а також модульних зерносховищ», - зазначив голова офісу ФАО в Україні Пʼєр Вотьє.

Він уточнив, що однією з важливих вимог для отримання обладнання для тимчасового зберігання буде реєстрація в Державному аграрному реєстрі.

Також зазначається, що FAO оновила свій План швидкого реагування та закликає виділити 115,4 млн доларів для надання підтримки майже 1 млн жителів сільської місцевості через надання сільськогосподарської допомоги та забезпечення продовольчої безпеки для тих, хто найбільше постраждав унаслідок війни.

У межах цієї програми FAO вже надала допомогу для 80 000 осіб у 13 областях України та продовжує надавати багатоцільову грошову допомогу для покриття основних потреб для понад 5 000 сімей у найбільш постраждалих регіонах на сході та півдні України.

Окрім цього, найближчим часом ФАО надаватиме корми для тварин, а також пілотуватиме програму з надання ваучерів для закупівлі необхідних матеріалів у сільськогосподарських цілях. Підтримка надаватиметься переміщеним особам та приймаючим сім’ям у сільській місцевості, а також найбільш незахищеним верствам населення.

Читайте також: Експорт агропродукції: у портах стоять шість суден, ще мінімум 10 очікують до кінця серпня

Як повідомлялося, 22 липня Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». Судна, які вивозять на експорт зерно з України, захищені спеціальною буферною зоною в 10 морських миль (близько 18,5 км).

Фото: Мінагрополітики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-