Експорт агропродукції: у портах стоять шість суден, ще мінімум 10 очікують до кінця серпня

Експорт агропродукції: у портах стоять шість суден, ще мінімум 10 очікують до кінця серпня

Укрінформ
З українських портів вже вийшли 16 суден, які доставлять майже пів мільйона української агропродукції до дев'яти країн, під завантаження вже зайшло шість суден. До кінця місяця планується прийняти під завантаження українською агропродукцією ще не менше 10 суден.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков, передає Укрінформ із посиланням на Адміністрацію морських портів України.

“Можемо говорити про проміжні результати - за цей час з українських портів вийшло 16 суден, які доставлять майже пів мільйона української агропродукції до 9 країн світу, в цей же час до українських портів під завантаження зайшло вже 6 суден. До кінця місяця плануємо залучити до українських портів ще не менш ніж 10 суден під завантаження українською агропродукцією”, - сказав Васьков.

Як відомо, в Одеському порту зайшли на завантаження агропродукцією два судна: суховантаж Sara та танкер EFE.

Читайте також: З українських портів відправили вже пів мільйона тонн агропродукції - Президент

Заступник міністра інфраструктури уточнив, що балкер SARA завантажить 8 тисяч тонн кукурудзи, EFE - близько 7,5 тисяч тонн олії.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у порту «Південний» завантажили на балкер Brave Commander для відправлення в Ефіопію понад 23 тисячі тонн пшениці.

Читайте також: Судно Razoni з українським зерном прибуло до Сирії

Кораблі, які вивозять на експорт зерно з України Чорним морем, захищені спеціальною буферною зоною в 10 морських миль (близько 18,5 км).

У Стамбулі 22 липня Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Фото: АМПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-