S&P та Fitch знизили рейтинг України в іноземній валюті

S&P та Fitch знизили рейтинг України в іноземній валюті

Укрінформ
Міжнародні рейтингові агенції S&P і Fitch у п’ятницю знизили рейтинги України в іноземній валюті, заявивши, що вважають реструктуризацію боргу країни проблемною.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

S&P знизила рейтинг України в іноземній валюті до "SD/SD" з "CC/C".

«Враховуючи оголошені умови реструктуризації та відповідно до наших критеріїв, ми розглядаємо угоду як проблемну та рівнозначну дефолту», — заявило рейтингове агентство.

Читайте також: S&P знизило рейтинг білорусі та оголосило про дефолт за єврооблігаціями

S&P також заявила, що макроекономічний і фіскальний стрес, спричинений вторгненням росії в Україну, може послабити здатність українського уряду залишатися в курсі боргів у національній валюті, і знизило рейтинг України в національній валюті до "CCC+/C" з "B-/B".

Fitch знизило довгостроковий рейтинг країни в іноземній валюті з C до RD, оскільки вважає відстрочку виплати боргу завершенням обміну проблемного боргу.

Читайте також: Шмигаль – про зовнішній борг України: Інвестори погодилися відтермінувати платежі до 2024 року

Як повідомляв Укрінформ, раніше група кредиторів України з країн G7 та членів Паризького клубу кредиторів оголосила про намір відстрочити виплату основної суми боргу та відсотків до кінця 2023 року з можливістю продовження відстрочки на рік (до 2024 року).

Укренерго та Укравтодор 10 серпня отримали згоду держателів єврооблігацій, які вони розмістили під гарантії держави минулого року, на відтермінування виплат відсотків та перенесення терміну погашення на два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-