Турецька компанія вже придбала в Україні ділянку для заводу з виробництва Bayraktar – посол

Турецька компанія вже придбала в Україні ділянку для заводу з виробництва Bayraktar – посол

Укрінформ
Компанія Baykar Makina вже створила в Україні власну компанію, придбала земельну ділянку, розробила проєкт заводу з виробництва Bayraktar та має намір реалізувати цей проєкт на території України.

Про це посол України в Туреччині Василь Боднар сказав в інтерв’ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

"Завод (з виробництва БПЛА «Байрактар» -ред.) будуватиметься. Буквально тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду і надіслав її до парламенту на ратифікацію, угоду про будівництво самого заводу», - розповів Боднар.

Дипломат зазначив, що компанія Baykar Makina створила свою компанію в Україні, земельна ділянка вже придбана, розроблено проєкт самого заводу, який мають намір реалізувати.

«На значній частині моделей, які будуть вироблятися на цьому заводі, стоятимуть комплектуючі українського виробництва. Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічне у нас, і може бути використане для цих літальних апаратів», - сказав Боднар.

Читайте також: У Туреччині заявили, що путінська пропозиція про безпілотники Bayraktar - не на порядку денному

Щодо раніше поширеної інформації про можливу співпрацю для виробництва «байрактарів» з росією, посол зауважив, що в компанії Baykar Makina немає таких планів, і їм важко це навіть уявити.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Туреччини розповів, що путін пропонував співпрацю у виробництві безпілотників компанії Вaykar Makina.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-