Українська ГТС може повністю замістити російський «Північний потік -1» - Галущенко

Українська ГТС може повністю замістити російський «Північний потік -1» - Галущенко

Укрінформ
Українська газотранспортна інфраструктура може повністю замістити країнам ЄС російський газогін «Північний потік -1».

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко у Фейсбуці.

"Більше того, українська газотранспортна інфраструктура може повністю замістити країнам ЄС російський газогін «Північний потік -1». Технічні потужності на точці входу в Україну «Суджа» наразі складають 244 млн куб. м газу на добу, тоді як «Північного потоку -1» – лише 167 млн куб. м", - написав він.

Галущенко наголосив, що українська ГТС впродовж багатьох років надійно забезпечувала основний обсяг транзиту газу до країн Європи. І потягом 5 місяців війни Україна відповідально виконувала всі міжнародні зобов’язання щодо транзиту.

За словами міністра, українська ГТС – це ще один інструмент для зменшення впливу росії на енергетичну безпеку Європи.

"Натомість «Північний потік -1», як і «Північний потік -2» - не комерційні проєкти, а механізми політичного шантажу ЄС з боку рф", - зазначив очільник Міненерго.

Читайте також: Полум'я видно навіть із Фінляндії: Галущенко каже, через санкції росіяни просто спалюють свій газ

Як повідомлялось, на прохання Німеччини Канада ухвалила рішення повернути газову турбіну Siemens Energy AG після технічного обслуговування для використання в російсько-німецькому газогоні Nord Stream 1. Рішення було прийнято попри заперечення уряду України. Міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також із Міжнародним енергетичним агентством.

Згодом з’явилася інформація про дозвіл канадського уряду на ремонт турбін газопроводу протягом двох років, що дозволяє імпортувати та реекспортувати до шести турбін, які обслуговуються на заводі Siemens Canada у Монреалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-