Полум'я видно навіть із Фінляндії: Галущенко каже, через санкції росіяни просто спалюють свій газ

Полум'я видно навіть із Фінляндії: Галущенко каже, через санкції росіяни просто спалюють свій газ

Фото
Укрінформ
Поки росія скорочує поставки блакитного палива в європейські країни, штучно збільшує ціни газ до історичних максимумів, її власні сховища переповнюються.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко у Фейсбуці.

«Ще місяць тому в одному інтерв’ю я прогнозував, що рф тільки програє від скорочення поставок в Європу і буде вимушена буквально спалювати свій газ у повітря. І ось фінські видання повідомляють, що вже тижнями полум'я вирує за російським кордоном, і його масштаби такі, що вогонь видно навіть із Фінляндії», – відзначив він.

Фото: Герман Галущенко, ФБ

За словами Галущенка, технологічний процес газовидобутку досить складний, не можна просто перекрити вентиль на свердловині. До того ж видобутий газ потрібно десь зберігати або транспортувати.

"Західні санкції продовжують сковувати росіян. І замість того, щоб заробляти мільярди євро на поставках, росіяни змушені просто спалювати видобутий газ у повітря. Шантажисти вже відчувають збитки, і часовий проміжок, коли вони ще можуть диктувати свої умови, стрімко скорочується. Саме тому Захід мусить втримувати санкційний режим і ще більше його посилювати. Країна-терорист розуміє тільки ту мову, якою розмовляє сама - мову тиску та ультиматумів", - зауважив Галущенко.

Читайте також: У газпромі кажуть, що повернути турбіну на Nord Stream неможливо «через санкції»

Як повідомлялося, після початку війни щодо росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

москва погрожує країнам, що підтримують боротьбу України проти російської агресії, повним перериванням постачання газу, що напередодні зими може стати причиною глибокої енергетичної кризи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-