Україна у серпні може почати експорт нового врожаю пшениці через розблоковані порти

Україна у серпні може почати експорт нового врожаю пшениці через розблоковані порти

Укрінформ
Перші судна з українською пшеницею можуть вирушити з розблокованих морських портів вже у серпні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час телемарафону.

"На початок війни більшість пшениці вже була експортована і залишилися запаси кукурудзи. Ми бачимо, що наразі завершується збирання пшениці. З вересня пшениця може піти більш масово, а перші партії можуть бути (експортовані - ред.) уже у серпні", - розповів він.

Висоцький зазначив, що кукурудзу почали експортувати першою для того, щоб звільнити місця в терміналах для нового врожаю.

Читайте також: В Україні вже зібрали 17,5 мільйона тонн зерна

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня в Стамбулі на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

У межах реалізації домовленостей уже відправлено 4 судна з вантажем української кукурудзи: Razoni, Navi Star, Rojen і Polarnet. Вони перевозять понад 80 тис. тонн кукурудзи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-