В Україні вже відремонтували 141 об'єкт теплопостачання - Шмигаль

В Україні вже відремонтували 141 об'єкт теплопостачання - Шмигаль

Укрінформ
В Україні вже відремонтовано 141 об'єкт теплопостачання.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає Укрінформ.

"Стан готовності житлових будинків до опалювального сезону 56%, мереж – 57%, об’єктів теплопостачання – 58%. Вже 141 об’єкт теплопостачання відремонтовано", - сказав очільник уряду.

Він додав, що відновлено також дві ТЕЦ, які зазнали пошкоджень унаслідок обстрілів.

За словами Шмигаля, триває процес створення резервного запасу обладнання на випадок пошкодження інфраструктури в опалювальний сезон. На ці потреби уряд у липні виділив 1,4 млрд грн.

Очільник уряду зазначив, що один із ключових аспектів підготовки — це накопичення енергоресурсів. В Україні вже є 1,8 млн тонн вугілля, але на початок опалювального сезону має бути 2,5 млн т. Також уже закачано 12,1 млрд кубів газу. Водночас відповідно до плану Міністерства енергетики, має бути закачано 19 млрд куб. м на опалювальний сезон.

Читайте також: Майбутній опалювальний сезон буде складним – Галущенко розповів, як йде підготовка

"Такий план передбачає можливість використання 2,6 млрд кубічних метрів газу для потреб ТЕС і ТЕЦ у разі реалізації різноманітних військових ризиків. Тобто, враховуємо всі можливі сценарії, аби ніхто з українців не залишився взимку без тепла", - наголосив Прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 1 липня затвердив усі документи, необхідні для підготовки до опалювального сезону 2022-2023 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-