Допомога Україні: ЄС ухвалив новий антикризовий захід на €16 мільйонів

Допомога Україні: ЄС ухвалив новий антикризовий захід на €16 мільйонів

Укрінформ
Європейський Союз ухвалив новий антикризовий захід у розмірі 16 мільйонів євро для підтримки доступу до освіти та допомоги жертвам сексуального насильства в Україні.

Про це йдеться у повідомлені, розміщеному на сайті Представництва ЄС в Україні, передає Укрінформ.

Як зазначається, фінансування є частиною відповіді ЄС на неспровоковану та невиправдану війну росії проти України.

Кошти будуть направлені на підтримку урядової «Всеукраїнської шкільної онлайн-платформи» та задоволення потреб у безпечних навчальних просторах для очного навчання і матеріалах для дітей. Також підтримка буде надана вчителям, щоб допомогти їм продовжувати працювати під час кризи.

Представництво ЄС поінформувало, що допомогу адаптують до різних ситуацій на сході та заході країни. Вона включатиме підтримку дистанційної освіти для дітей, які були вимушені залишити країну, тікаючи від війни, і сприяння заходам протягом літніх місяців, щоб компенсувати втрачені можливості навчання та розвитку.

Крім того, частина коштів буде спрямована на допомогу жертвам сексуального насильства в умовах війни. Це включатиме безпосередню допомогу місцевим організаціям громадянського суспільства та службам швидкої допомоги, а також спеціалізованим слідчим групам під керівництвом Генеральної прокуратури України.

Читайте також: ООН розглядає понад 150 звернень щодо скоєних росіянами зґвалтувань під час війни в Україні

Також надаватиметься підтримка зусиллям спеціального представника генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства під час конфлікту щодо забезпечення надання скоординованої підтримки ООН жертвам в Україні під керівництвом уряду.

Як повідомлялося, 14 липня Організація Об'єднаних Націй оголосила, що створить команду експертів для допомоги Україні в розслідуванні сексуального насильства як зброї війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-