Франція планує заповнити свої сховища газу на 100% до 1 листопада

Франція планує заповнити свої сховища газу на 100% до 1 листопада

Укрінформ
Міністр з питань енергетичних трансформацій Франції Аньєс Паньє-Рунашер заявляє, що газові сховища будуть заповнені на 100% до 1 листопада.

Про це вона сказала в ефірі CNEWS, передає Укрінформ.

“Зараз ми на рівні 80% заповненості нашими стратегічними запасами газу <…> Ми випереджаємо нашу ціль, а це означає, що ми заповнимо наші сховища на 100% до 1 листопада, що і було нашою метою”, - зазначила міністр.

За її словами, план енергозбереження, на якому наголошує президент Франції Еммануель Макрон, також є частиною заходів, вжитих урядом для подолання енергетичної кризи.

Читайте також: ЄС не вистачатиме до 45 мільярдів кубометрів газу, якщо росія припинить поставки

Паньє-Рунашер підкреслила, що сьогодні дуже важливо, як колективно, так і окремо, щоб основні суб’єкти, зокрема, компанії, адміністрації або ті, хто має можливість швидко обмежити споживання енергії, скоротили це споживання.

“Не забуваймо, що частина газу використовується для виробництва електроенергії. Електрика, яку ми імпортуємо, дуже часто виробляється на основі природного газу. У цих умовах ми повинні економити і газ, і електроенергію”, - додала вона.

За словами міністра, обмеження споживання енергії також дає змогу боротися з глобальним потеплінням.

“Це йде в напрямку боротьби з глобальним потеплінням. Позбавлення від викидів парникових газів означає максимальне скорочення нашого споживання викопного палива, а отже, скорочення використання газу в наступні роки”, - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, основні спеціалізовані дистриб’ютерські бренди Франції вже приєдналися до протоколу економії електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-