Енергоатом і Westinghouse запускають програму стажування фахівців у США

Енергоатом і Westinghouse запускають програму стажування фахівців у США

Укрінформ
Компанія Westinghouse Electric і НАЕК «Енергоатом» запускають програму стажування, в рамках якої понад 60 українських атомників та студентів старших курсів вивчатимуть технологію AP1000 у США. Навчання розпочнеться восени цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба української компанії.

«Серед наших молодих спеціалістів і перспективних випускників провідних українських університетів ми оберемо найталановитіших. Можливість протягом кількох місяців зануритися у вивчення технології AP1000 буде неоціненною і дозволить нам прискорити досягнення наших цілей у сфері чистої енергії та активізувати зусилля з енергетичної безпеки», – зазначив виконавчий директор з персоналу Енергоатому Олег Бояринцев.

Після завершення курсу навчання фахівці отримають можливості застосувати свої навички у проєктах нового будівництва блоків за технологією AP1000 в Україні, зокрема в інженерно-технічному центрі Westinghouse у Києві.

Фахівці також пройдуть підготовку, яка стане в пригоді під час реалізації майбутніх програм виведення з експлуатації енергоблоків українських атомних електростанцій.

Читайте також: Україна планує збільшити потенціал експорту електроенергії до максимуму – Галущенко

Установка AP1000 – це реактор покоління III+, що має унікальні пасивні системи безпеки, модульну конструкцію, а також найкращі в галузі експлуатаційні характеристики та можливість працювати в маневрених режимах.

Як повідомлялось, у червні 2022 року Westinghouse і Енергоатом розширили угоди на постачання ядерного палива для всіх діючих атомних електростанцій Енергоатома в Україні та будівництво дев’яти енергоблоків AP1000 по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-