Прямі збитки економіки України від руйнувань сягнули понад $108 мільярдів - KSE

Прямі збитки економіки України від руйнувань сягнули понад $108 мільярдів - KSE

Дослідження
Укрінформ
Станом на 1 серпня обсяг прямих збитків економіки України від пошкодження та руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури збільшився до 108,3 млрд доларів США.

Як передає Укрінформ, такі дані оприлюднила Київська школа економіки KSE Institute.

«Станом на 1 серпня 2022 року обсяг прямих збитків економіки України від пошкодження та руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури (у грошовому еквіваленті) збільшився до 108,3 млрд доларів, або 2,9 трлн гривень», — йдеться в повідомленні.

Дослідники зазначають, що порівняно з даними від 13 червня 2022 року загальна сума задокументованих збитків зросла на 12,8 млрд доларів, ключовим фактором чого стало збільшення кількості пошкодженого та зруйнованого житла. Так, за останніми даними, зруйновано та пошкодженого щонайменше 129,9 тис. житлових будівель, з яких 114,7 тис. — приватних будинків (збитки 5,4 млрд доларів) та 15,1 тис. — багатоквартирних (42,3 млрд доларів).

Сфері інфраструктури завдано збитків на суму 31,6 млрд доларів, з яких 8,8 млрд доларів складають збитки підприємств та промисловості.

Зазначається, що загалом з початку повномасштабної війни пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 388 підприємств, 43,7 тис. одиниць сільськогосподарської техніки, 1991 магазин, 511 адмінбудівель, 18 цивільних аеропортів, 105,2 тис. легкових авто, 764 дитсадки, 634 культурні споруди, 27 торгових центрів, 28 нафтобаз.

Читайте також: Збитки українського телеком-ринку склали $2,6 мільярда - Світовий банк

Як повідомлялося, через вторгнення російської федерації на територію України загальні збитки нашої держави в сільському господарстві станом на червень становлять 4,3 млрд доларів. У структурі пошкоджень найбільші втрати фіксуються внаслідок знищення або часткового пошкодження сільськогосподарських угідь та незбору врожаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-