Більше газу для українців: на заході України запустили нову компресорну станцію

Більше газу для українців: на заході України запустили нову компресорну станцію

Укрінформ
АТ «Укргазвидобування» запустило в роботу нову дотискну компресорну станцію (ДКС) на заході України, яка допоможе видобувати більше газу, забезпечити безперебійне постачання палива в опалювальний сезон та поліпшити якість палива.

Про це повідомив Департамент з інтегрованих комунікацій НАК «Нафтогаз України», передає Укрінформ.

«У цей найскладніший опалювальний сезон в історії України критично важливе завдання для нас – забезпечити для українців більше газу та більш надійне постачання. Замість цієї ДКС раніше використовувалась станція, побудована ще за радянських часів. Вона була неефективною та ненадійною. Зараз ми це змінили», - наголосив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко на відкритті об’єкта.

Він додав, що для будівництва станції використовували новітнє обладнання з високим ступенем автоматизації. Воно не лише енергоефективне, а й дасть змогу зменшити вплив на довкілля внаслідок скорочення обсягів викидів.

Нова ДКС здатна готувати для передачі у газотранспортну систему 16,5% газу, який видобуває Укргазвидобування на заході України. Очищення газу на станції відбуватиметься відповідно до міжнародних стандартів, закріплених у новому Кодексі газотранспортної системи.

Газ на ДКС надходитиме із більш як двох десятків свердловин. Робота нової станції дасть змогу отримувати додатковий газ за рахунок мінімізації технологічних втрат.

Аби мінімізувати скорочення видобутку, яке сталося через воєнні дії на території України, Нафтогаз продовжує буріння нових свердловин та виконання сервісних операцій з інтенсифікації видобутку у безпечних регіонах. Зокрема, 1 серпня розпочато буріння розвідувальної свердловини на заході України. У разі її успішного спорудження очікуваний приріст запасів вуглеводнів становитиме 150 млн куб. м газу.

Як повідомляв Укрінформ, Україна готується пройти новий опалювальний сезон без будь-яких російських енергоносіїв.

Читайте також: Уряд зберіг пільгову ціну на газ для забезпечення населення гарячою водою

Станом на 1 серпня Україна накопичила у підземних сховищах понад 11 млрд кубометрів газу.

Уряд доручив до початку опалювального сезону накопичити не менше 19 млрд куб. м газу в українських газосховищах та довести обсяги вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ до щонайменше 2 млн тонн.

Фото: Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-