Шольц вважає правильним повернення Канадою газової турбіни для Nord Stream 1

Шольц вважає правильним повернення Канадою газової турбіни для Nord Stream 1

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц, коментуючи ситуацію з поверненням «Газпрому» Канадою на прохання Німеччини в обхід санкцій газової турбіни для «Північного потоку 1», назвав це правильним кроком.

Про це, як передає Укрінформ, він сказав в інтерв’ю канадському виданню The Globe and Mail.

За словами Шольца, прем’єр-міністр Джастін Трюдо прийняв рішуче рішення, «яке зміцнило позицію Німеччини та Європи»: він забрав у рф привід пояснювати зменшення обсягів постачання газу технічними причинами, звинувачувати в цьому саме санкції.

«Рішення про поставку турбіни навряд чи є послугою для «Газпрому». Це сильний знак підтримки Німеччини та Європи, а також підтримки солідарності серед найближчих союзників для довгострокової підтримки України», - заявив канцлер, додавши, що послаблення Німеччини та Європи не допоможе Україні.

Шольц запевнив, що західні санкції залишаються в силі, та висловив переконання, що вони працюють. Наразі союзники «націлилися» на додаткові сектори та закривають лазівки обходу обмежувальних заходів, сказав він.

Читайте також: росія досі відмовляється відновити використання турбіни для Nord Stream 1

Як повідомлялось, на прохання Німеччини Канада ухвалила рішення повернути газову турбіну Siemens Energy AG після технічного обслуговування для використання в російсько-німецькому газогоні Nord Stream 1. Рішення було прийнято попри заперечення уряду України. Міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також із Міжнародним енергетичним агентством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-