FAО оголосила тендер на закупівлю потужностей для зберігання зерна в Україні

FAО оголосила тендер на закупівлю потужностей для зберігання зерна в Україні

Укрінформ
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) оголосила міжнародний тендер на закупівлю потужностей для зберігання 4 млн тонн українського зерна.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, передає Укрінформ.

«Продовольча та сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО) оголосила міжнародний тендер на закупівлю потужностей для зберігання зерна та вирішення поточного дефіциту сховищ в Україні з метою надання аграріям необхідного обладнання для зберігання зерна протягом 2022-2023 років. Тендер оголошено у межах проєктів, фінансових урядами Канади та Японії», — йдеться в повідомленні.

Тендерні пропозиції приймаються до 14.00 за київським часом 5 серпня 2022 року.

Зазначається, у межах тендеру будуть закуплені рукави для зберігання зерна, навантажувачі та розвантажувачі зерна, а також модульні зерносховища з тентовим покриттям та місткістю від 300 до 1000 тонн (для пшениці).

У Мінагрополітики наголошують, що зазначені закупівлі відбудуться в рамках Стратегії щодо підтримки зберігання зерна, метою якої є забезпечення потужностей для зберігання 4,07 млн тонн зерна, або приблизно 25% від розрахункового дефіциту зерносховищ.

Читайте також: USAID планує залучити ще $150 мільйонів на допомогу українським аграріям

Очікується, що більшість запропонованих технологій буде передано на обласний рівень до початку-середини жовтня, коли потреби у зберіганні врожаю досягнуть піку.

Як повідомлялося, Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував схвалити у першому читанні та в цілому законопроєкт щодо звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, які використовуються для зберігання зернових та/або олійних культур (№7548-1). До початку повномасштабної війни в розпорядженні українських аграріїв було потужностей для складського зберігання приблизно на 75 млн тонн. Зерносховища на 10 млн тонн перебувають на тимчасово захоплених територіях, частина була пошкоджена або знищена внаслідок воєнних дій. Тому можливий дефіцит потужностей для зберігання врожаю до кінця року оцінювався в обсязі від 10 до 15 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-