Міненерго очікує підступні атаки рф під час опалювального сезону

Міненерго очікує підступні атаки рф під час опалювального сезону

Укрінформ
Міністерство енергетики очікує підступні атаки з боку російської федерації під час опалювального сезону 2022/23 років, а тому вже активно готує енергетичну інфраструктуру до зими.

Про це розповів заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міненерго.

«Нам потрібно у складних воєнних умовах підготувати енергетичну інфраструктуру до зими. Зважаючи на підлість росії, ми очікуємо найпідступніші атаки саме під час опалювального сезону. Тому, після військових атак нам необхідно бути готовими якомога швидше закуповувати техніку та запчастини, оперативно ремонтувати обладнання та мережі і відновлювати енергопостачання споживачам», - наголосив він.

Демченков зазначив, що одним з дієвих інструментів фінансової допомоги з боку міжнародної спільноти вже став Фонд енергетичної підтримки України, який створено на базі Секретаріату Енергетичного Співтовариств.

Читайте також: Підготовка до опалювального сезону: в Україні дозволили позапланові перевірки об'єктів ПЕК

Фонд не лише сприятиме швидким закупівлям обладнання для термінових ремонтів, а й надаватиме підтримку для підвищення ліквідності енергокомпаній, які постраждали від війни.

«Разом з тим, під час міжнародних візитів ми синхронізували з європейськими партнерами наші плани щодо зеленого переходу. Війна змусила нас скоригувати плани, підштовхнула до ще більших амбіцій, адже тепер відмова від викопного палива – це чисте майбутнє не лише без шкідливих викидів, а й без кривавих російських енергоресурсів», – додав Демченков.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство енергетики посилює контроль держави за підготовкою об'єктів паливно-енергетичного комплексу до проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-