Рада створила ТСК, яка вивчатиме передумови енергетичної кризи в Україні

Рада створила ТСК, яка вивчатиме передумови енергетичної кризи в Україні

Укрінформ
Верховна Рада створила Тимчасову спеціальну комісії з попереднього розгляду питань щодо порушення законодавства, які призвели до кризових явищ на енергетичному ринку України напередодні та під час збройної агресії російської федерації.

Відповідне рішення підтримали 268 парламентаріїв, повідомив у Телеграмі народний депутат Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

За його словами, нову ТСК очолив Олексій Кучеренко.

Основними завданнями ТСК визначається попереднє опрацювання питань, пов'язаних зі станом виконання Плану заходів з реалізації етапу «Реформування енергетичного сектору (до 2020 року)» Енергетичної стратегії України на період до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність», формуванням рішень щодо забезпечення енергетичної стійкості України та їх впровадженням; створенням страхового запасу природного газу, а також підготовкою до опалювального сезону 2022 – 2023 років.

Читайте також: НКРЕКП обмежила доступ до інформації про енергоресурси на період воєнного стану

Крім того, комісія опрацьовуватиме питання стосовно диверсифікації джерел і маршрутів постачання нафти, нафтопродуктів, природного і скрапленого газу, вугілля антрацитових марок, з визначеною умовою щодо постачання з одного джерела не більше 30% від загальних обсягів постачання; розробки та щорічного затвердження прогнозного паливно-енергетичного балансу України.

Як повідомлялось, раніше Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкти №7427 та №7429, які створюють умови для фінансової спроможності підприємств теплопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-