В Україні спростили приватизацію на період воєнного часу

В Україні спростили приватизацію на період воєнного часу

Укрінформ
Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт, який розроблено з метою пришвидшення приватизаційних процесів в період запровадження воєнного стану

Як передає Укрінформ, за законопроєкт №7451 проголосували 233 народні депутати.

Законопроєкт адаптує до умов воєнного стану та вдосконалює порядок здійснення заходів з підготовки до приватизації та продажу, а також уточнює окремі положення законодавства в частині спрощення надання спеціальних дозволів користування природними ресурсами.

Зокрема, документ вносить зміни до деяких законодавчих актів України та Закону «Про приватизацію державного і комунального майна», згідно з якими: забороняється проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації та викупу об’єктів великої приватизації в період дії правового режиму воєнного стану; забороняється приватизація об’єктів, які розташовані на територіях адміністративно-територіальних одиниць у зоні бойових дій або наближених до зони бойових дій, перелік яких затверджується урядом; встановлюється анонімність інформації про учасників аукціону та покупців.

Крім цього, законопроєкт дозволяє об'єднувати об'єкти приватизації в пули із кількох об’єктів та визначає, що підготовка об’єктів великої приватизації здійснюватиметься без залучення радників.

Читайте також: Рада скасувала виконавче впровадження щодо багатьох підприємств на період воєнного стану

Законопроєкт пропонує скасувати необхідність оприлюднення повідомлень про хід і результати приватизації в офіційних друкованих виданнях державних органів приватизації, скоротити зобов’язання сторін, передбачених умовами аукціону, викупу, у договорі купівлі-продажу та спрощує порядок здійснення заходів з підготовки об’єктів до приватизації.

Передбачається, що право власності на об’єкт приватизації переходить до покупця незалежно від отримання дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію, якщо отримання такого дозволу вимагається законом.

Читайте також: Рада пропонує звільнити від оподаткування благодійну допомогу учасникам бойових дій

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у повторному другому читанні та в цілому схвалила законопроєкт №5397, що виключає ряд державних підприємств з переліку заборонених до приватизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-