Україна не полишає планів збільшити експорт органічної продукції до $1 мільярда — Мінагрополітики

Україна не полишає планів збільшити експорт органічної продукції до $1 мільярда — Мінагрополітики

Укрінформ
В останні роки Україна входила до ТОП-5 найбільших постачальників органічної продукції до ЄС, а до 2030 року планується збільшити її експорт до $ 1 млрд.

Про це повідомляє Міністерство аграрної продукції та продовольства України, передає Укрінформ.

«В останні роки Україна стабільно входила до ТОП-5 найбільших постачальників органічної продукції до ЄС. Зокрема, у 2020 році вона посіла 4 місце у світі зі 123 країн за обсягами імпорту органічної продукції до ЄС із відсотком у 7,8 % від загального обсягу ввезеної до країн Співдружності органічної продукції», — йдеться в повідомленні.

За інформацією Мінагро, протягом останніх п’яти років площа земель під органічним виробництвом в Україні збільшилася майже у 1,5 рази — з 289 тис. га у 2017 р. до 422 тис. га у 2021 р. Україна є найбільшим експортером до ЄС органічних зернової та олійної продукції, на експорт також відправляється соя, мед, овочі та фрукти разом із продуктами їхньої переробки. Діяльність із дотриманням правил органічного виробництва наразі здійснюють 528 операторів.

Читайте також: На Львівщині 39 господарств виробляють органічну продукцію

Як зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, до 2030 року Україна планувала збільшити експорт органічної продукції до $ 1 млрд і подовжує активно рухатитися до цього плану, удосконалюючи національне законодавство у сфері органічного виробництва.

Як повідомлялося, рік тому Єврокомісія презентувала План дій з розвитку органічного виробництва, який передбачає використання до 2030 року 25% площ усіх сільськогосподарських земель для виробництва біопродуктів. Єврокомісія закликала держави-члени розробити свої національні плани дій із збільшення їх національної частки органічного землеробства. Наразі між членами ЄС існують суттєві відмінності щодо частки сільськогосподарських угідь, які зараз використовуються для органічного виробництва – від 0,5% до понад 25%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-