Підвищити здатність ЄС до виробництва зерна: Єврокомісія пропонує зміни у законодавство

Підвищити здатність ЄС до виробництва зерна: Єврокомісія пропонує зміни у законодавство

Укрінформ
Європейська комісія оприлюднила пропозиції про введення тимчасових та короткострокових винятків із регуляторних правил в аграрному секторі, щоб стимулювати сільськогосподарських виробників вирощувати більше зернових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

«У відповідь на запит від країн-членів, Єврокомісія сьогодні запропонувала тимчасові та короткострокові винятки з правил ротації врожаю та розміщення непродуктивних об’єктів на орних землях. Це дозволить максимально підвищити здатність ЄС до виробництва зерна для продуктів харчування. Як очікується, це дозволить повернути у таке виробництво 1,5 млн гектарів землі», - йдеться у документі.

Зазначається, що кожна додаткова тонна зерна, вироблена в ЄС, сприятиме підвищенню глобальної продовольчої безпеки, оскільки світова продовольча система стикається із серйозними ризиками та невизначеністю, спричиненими російською агресією проти України, де також можуть невдовзі з’явитися проблеми із продовольчою безпекою.

Заходи передбачають більш раціональне використання земель та скорочення обсягів культур, які зазвичай використовуються як корм для худоби, зокрема – сої та кукурудзи.

Пропозиції будуть представлені на розгляд країн-членів перед їх остаточним ухваленням.

Як повідомлялося, в результаті агресії росії проти України у сховищах та у портах виявилися заблокованими більше 20 мільйонів тонн українського зерна, що поставило під ризик голоду найбільш вразливі країни світу, зокрема в Африці.

Читайте також: Експорт зерна з України: у Стамбулі офіційно відкрили Спільний координаційний центр

22 липня за посередництва ООН та Туреччини була досягнута домовленість про розблокування морського сполучення у Чорному морі для вивезення українського збіжжя з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». Вже наступного дня після підписання цих документів російська федерація завдала ракетного удару по порту Одеси. МЗС України охарактеризувало такий вчинок як плювок путіна в обличчя генеральному секретареві ООН та президентові Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-