Уряд дозволив заправляти флот біля портів Рені та Ізмаїл - значно полегшить експортну логістику

Уряд дозволив заправляти флот біля портів Рені та Ізмаїл - значно полегшить експортну логістику

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні 26 липня вніс зміни до положення про прикордонний режим, що дозволить проводити бункерувальні операції флоту, тобто заправляти його пальним просто біля портів Рені та Ізмаїл.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Уряд продовжує розширення експортної спроможності портів на річці Дунай, яка зараз є одним із ключових маршрутів експорту. Сьогодні внесли зміни до положення про прикордонний режим, що дозволить проводити бункерувальні операції флоту, тобто заправляти їх пальним прямо біля портів Рені та Ізмаїл», - зазначив Шмигаль.

За його словами, це підвищить швидкість та значно полегшить логістику експортно-імпортних вантажів.

Читайте також: Шмигаль повідомив про нові шляхи збільшення експортного потенціалу України

Глава уряду зазначив, що Україна вже зробила низку важливих кроків для створення нових логістичних маршрутів і збільшення експортного потенціалу. Зокрема, йдеться про транспортний безвіз із ЄС, анулювання мит і квот на українську продукцію при експорті в Європу, Канаду та Велику Британію, нові пункти пропуску на західному кордоні України.

Як повідомляв Укрінформ, від початку розв’язаної росією повномасштабної війни вантажообіг через українські порти на річці Дунай зріс у 2,5-5 разів. Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 22 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-