Координаційний центр із моніторингу «зернових коридорів» почав роботу в Стамбулі

Координаційний центр із моніторингу «зернових коридорів» почав роботу в Стамбулі

Укрінформ
У Стамбулі розпочав інтенсивну роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів» відповідно до угоди про експорт продовольства з портів України, підписаної в Стамбулі у п’ятницю.

Про це йдеться у повідомленні міністерства національної оборони Туреччини за результатами зустрічі міністра інфраструктури України Олександра Кубракова з міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром.

«Робота Спільного координаційного центру інтенсивно триває», - наголосив Хулусі Акар.

Турецький міністр також позитивно оцінив повідомлення про початок відвантаження зерна цього тижня та наголосив на важливості того, аби перший корабель якнайшвидше вирушив.

«Туреччина виконала і продовжуватиме виконувати свою частину в рамках перевезень», - сказав турецький міністр.

Читайте також: В Україні можуть зрости внутрішні ціни на зерно

Як раніше повідомляв міністр інфраструктури Олександр Кубраков, підписана у Стамбулі угода, за якою здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з портів України, передбачає створення у Стамбулі Спільного координаційного центру за участю представників України, Туреччини, ООН та росії, який займатиметься загальним наглядом і координацією реалізації домовленостей; реєстрацією суден, що прямують у розблоковані українські порти; затвердженням графіків транзиту та заходу суден у порти.

Фото: msb.gov.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-