Газовий шантаж Європи: Єрмак закликав до потужніших санкцій проти рф

Газовий шантаж Європи: Єрмак закликав до потужніших санкцій проти рф

Укрінформ
кремль веде газовий шантаж Європи, а у відповідь ЄС має посилювати санкції проти росії.

Як передає Укрінформ, про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак написав у Телеграмі.

"Краща відповідь на газовий шантаж Європи - потужніші санкції проти росії. кремль думає, що зможе створити «льодовиковий період» в ЄС. Вони хочуть вдарити по економіці, використавши газову голку, розбалансувати антиросійську коаліцію. Цього не буде. Але потрібна дзеркальна відповідь", - наголосив він..

Єрмак вважає, що ЄС має ввести газове ембарго, санкції проти всієї банківської системи рф, жорсткіші нафтові обмеження, потужніші індивідуальні санкції.

Він також наголосив, що світ має надавати більше зброї для України і повністю ізолювати рф шляхом визнання її державою-спонсором тероризму.

"Все це необхідно зробити. Вся сила демократії сьогодні має стати єдиним кулаком. росіяни бояться цієї сили. Тільки так ми переможемо", - резюмував Єрмак.

Як повідомлялося, під час підвищення цін на енергію, що розпочалося влітку минулого року, росія дотримувалася контрактних зобов’язань на мінімально можливому рівні та не реагувала на зростання попиту на газ на ринку ЄС, що призводило до подальшого зростання цін та спустошення європейських енергетичних сховищ.

Читайте також: Якщо без російського газу: Галущенко обговорить з міністрами Євросоюзу безпеку енергопостачання

Уже у цьому році росія перервала постачання газу до кількох країн Євросоюзу, вимагаючи проводити оплату за таке постачання у російських рублях, що суперечить укладеним контрактам. Наразі, враховуючи політику кремля, ЄС готується до повного переривання у постачанні російського газу вже перед наступним опалювальним сезоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-