Підписана у Стамбулі угода передбачає й перевезення добрив – Кубраков

Підписана у Стамбулі угода передбачає й перевезення добрив – Кубраков

Укрінформ
Відповідно до угоди, яка була підписана у Стамбулі 22 липня, в Україну та з України транспортуватиметься не лише аграрна продукція, а й добрива.

Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Угода покриває все, що стосується аграрної продукції і все, що необхідне для аграрної продукції включно з добривами. Зараз я не можу говорити, які саме добрива будуть ввозитись в або з України, коли запрацюють порти", - сказав міністр.

Кубраков наголосив, що Україна розраховує і на експорт, і на імпорт добрив. За його словами, конкретні види товарів погоджуватиме спеціальна комісія, яка працюватиме у Стамбулі.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня була підписана угода, згідно з якою здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з українських портів.

Читайте також: Україна вже має зерна для експорту на $10 мільярдів – Сольський

Підписані дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН – генеральний секретар Антоніу Гутерріш, від Туреччини – міністр оборони Хулусі Акар.

Наступного дня після підписання угоди російські загарбники атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". Дві ракети були збиті силами протиповітряної оборони, ще дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Кубраков заявив, що попри обстріл Одеського порту Україна готується до запуску експорту зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-