Україна розвиватиме альтернативні маршрути експорту - Мінагрополітики

Україна розвиватиме альтернативні маршрути експорту - Мінагрополітики

Укрінформ
Паралельно з морськими перевезеннями Україна планує розвивати альтернативні маршрути для експорту продовольства.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства.

«Наші фермери отримували зараз, через блокування портів, як ніколи малі гроші, бо всі затрати йшли на логістику. Дуже дорого коштувало і коштує вивезення українського зерна до польських, балтійських, румунських та інших портів», – підкреслив міністр.

Він додав, що ці маршрути й надалі будуть зберігатися і розвиватися, тому що Україні тепер потрібно мати альтернативу постійно.

Сольський зазначив, що завдяки розблокуванню портів українські фермери зможуть експортувати мільйони тонн урожаю, збір якого вже розпочався. Аграрії отримають гроші й рівно через місяць матимуть змогу знову сіяти пшеницю.

Читайте також: У червні експорт України становив $3,2 мільярда - Шмигаль

Міністр акцентував, що укладена угода – це результат значної роботи всіх, хто мав до неї відношення, – від керівництва країни до переговорників, зокрема військових і не тільки.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня було досягнуто домовленості, за якою буде здійснюватися вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Читайте також: Угода про «зернові коридори» була підписана на умовах України – Кубраков

Підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН - генеральний секретар Організації Антоніу Гутерреш, від Туреччини - міністр оборони Хулусі Акар.

У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони сергій шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-