Експорт зерна: українська делегація прибула на переговори до Стамбула

Експорт зерна: українська делегація прибула на переговори до Стамбула

Укрінформ
Українська делегація прибула до Стамбула для проведення переговорів щодо розблокування експорту зерна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

"Українська делегація на чолі з Міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим прибула в Стамбул на переговори щодо розв'язання зернового питання", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у рамках візиту українська сторона провела зустріч з генеральним секретарем Організації об'єднаних націй Антоніу Гутеррешем. Зокрема, обговорювалась ініціатива ООН щодо розблокування морських портів для експорту продовольства та гарантії безпеки для суден.

Гутерреш вкотре висловив підтримку деблокаді українських портів та запевнив, що безпека є беззаперечним пріоритетом ООН. Генсекретар ООН пообіцяв, що організація докладе максимум зусиль, аби цей принцип дотримувався всіма учасниками переговорів.

Читайте також: Від рф угоду про «зернові коридори» підпише шойгу – ЗМІ

Як повідомлялося, у результаті неспровокованої російської агресії в Україні було заблоковано більше 20 мільйонів тонн зерна, призначеного на експорт, у тому числі в рамках Світової продовольчої програми ООН. Це поставило під загрозу голоду найбільш уразливі країни світу, зокрема, в Африці.

ЄС організував «коридори солідарності» на кордонах з Україною для вивезення зерна сушею, автомобільним та залізничним транспортом, а також внутрішніми водними шляхами, але це дає змогу лише частково розв'язати проблему.

У Стамбулі проходять переговори щодо розблокування експорту зерна за участю представників України, Туреччини, росії та ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-