Фонд гарантування не отримав жодної заявки від потенційних інвесторів на купівлю Мегабанку

Фонд гарантування не отримав жодної заявки від потенційних інвесторів на купівлю Мегабанку

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб під час відкритого конкурсу з виведення з ринку АТ «Мегабанк» не отримав жодної конкурсної пропозиції від потенційних інвесторів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ФГВФО.

"У ході відкритого конкурсу з виведення з ринку АТ «Мегабанк» в інший спосіб, ніж ліквідація банку, не надійшло жодної конкурсної пропозиції від потенційних інвесторів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Фонд двічі продовжував строк для подачі документів зацікавленими особами і двоє претендентів отримали допуск до відкритого конкурсу. Та жодної конкурсної пропозиції не було подано.

Відповідно до законодавства, виконавча дирекція ФГВФО ухвалила рішення визнати конкурс таким, що не відбувся. За таких обставин ліквідація банку є єдиним можливим способом виведення та буде розпочата Фондом після ухвалення відповідного рішення НБУ, зазначили в установі.

Читайте також: Виведення з ринку Мегабанку: подовжили строки прийому заявок від інвесторів

Як повідомлялося, Національний банк 2 червня 2022 року відніс Мегабанк до категорії неплатоспроможних через суттєві порушення в оцінюванні кредитного ризику, інсайдерське кредитування та невиконання плану докапіталізації.

ФГВФО 7 червня почав приймати заявки від потенційних інвесторів на участь у відкритому конкурсі з виведення АТ “Мегабанк” із ринку. Це перший банк, на вкладників якого поширюється норма про повне відшкодування коштів на час дії воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-