путін назвав умову для експорту зерна з України

путін назвав умову для експорту зерна з України

Укрінформ
кремлівський лідер володимир путін заявив, що росія готова сприяти експорту продовольства з України, однак для цього Захід має зняти, за його словами, «обмеження» для поставок зерна з росії.

Про це він сказав у вівторок під час перебування в Ірані, передає Укрінформ із посиланням на Le Monde.

«Ми сприятимемо вивезенню українського зерна, але ми виходимо з того, що всі обмеження, пов'язані з поставками російського зерна, будуть зняті», - сказав путін журналістам у Тегерані після переговорів з президентами Ірану й Туреччини.

Читайте також: Журналісти «Схем» розповіли, як росія возить крадене українське зерно у Туреччину

Він також наголосив, що цьому раніше ніхто з міжнародного співтовариства не заперечував.

«Як відомо, американці зняли обмеження на постачання російських добрив на світові ринки», - сказав путін. Він також заявив, що для поліпшення ситуації на міжнародних продовольчих ринках, потрібно дозволити поставки російського зерна на експорт.

Читайте також: Туреччина відпустила російське судно з краденим зерном, МЗС України просить пояснень

Як повідомлялося, США, країни Європи та інші країни неодноразово підкреслювали, що їхні санкції жодним чином не стосуються продовольства, яке постачається в російську федерацію або з неї. Саме на цьому наголошується в оприлюднених минулого тижня Міністерством фінансів США офіційних роз’ясненнях.

Читайте також: росія вивозить до Туреччини крадене українське зерно за підробними документами – посол Боднар

Документ однозначно вказує, що Сполучені Штати не вводили жодних обмежень на транзит або поставки в росію чи з її території агропромислової продукції та добрив. До переліку обмежень для імпорту в США увійшли лише вироби морської продукції й алкоголь, однак експорт такої продукції в росію не заборонений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-