Німецький фонд, який фінансував Nord Stream 2, виходить із проєкту - ЗМІ

Німецький фонд, який фінансував Nord Stream 2, виходить із проєкту - ЗМІ

Укрінформ
Німецький фонд, створений для допомоги у будівництві газопроводу “Північний потік-2”, має намір повністю розірвати зв'язки з проєктом.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

“Німецький громадський фонд, створений для допомоги російському Газпрому у побудові газопроводу “Північний потік - 2”, хоче виплатити 12 млн євро, аби закрити свої зобов’язання перед дочірньою компанією “Nord Strean AG”, - йдеться у публікації.

Читайте також: Рішення повернути Німеччині газову турбіну для Nord Stream було важким - Трюдо

Водночас як зазначається, наразі незрозуміло, чи може компанія провести необхідні фінансові транзакції з огляду на санкції ЄС проти рф. Створений у 2021 році на пожертву 20 млн євро від Nord Stream AG та 200 тис. євро від уряду землі Мекленбург - Передня Померанія фонд мав комерційний департамент, призначений для закупівлі та володіння майном, необхідним для завершення проєкту.

За словами глави фонду Ервіна Селерінга, організація хоче розірвати усі зв'язки з “Північним потоком 2”, виплативши 12 млн євро своїх зобов’язань зареєстрованій у Швейцарії компанії Nord Stream 2 AG, яка завершила прокладати газопровід Балтійським морем торік.

Близько 10 млн євро із загального бюджету надійшли від продажу обладнання та матеріалів, свого часу профінансованих “Північним потоком -2”. Фонд відшкодує також 2 млн євро різноманітних передоплат.

Читайте також: Канада дозволила своїм заводам іще два роки ремонтувати турбіни Nord Stream - ЗМІ

Як повідомлялося, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Німеччина призупинила запуск у роботу газопроводу «Північний потік-2». Незабаром після цього прем’єр-міністр землі Мекленбург-Передня Померанія оголосив, що роботу фонду буде припинено.

У березні стало відомо, що компанія Nord Stream 2 AG, оператор газопроводу «Північний потік-2», є неплатоспроможною.

"Північний потік - 2" – російський газопровід, збудований в обхід України. Його проклали дном Балтійського моря з рф до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром". Пакет документів для сертифікації газопроводу було представлено у вересні 2021 року, проте у листопаді процес сертифікації припинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-