Збільшення видобутку нафти у Саудівській Аравії допоможе зменшити прибутки рф - Єрмак

Збільшення видобутку нафти у Саудівській Аравії допоможе зменшити прибутки рф - Єрмак

Укрінформ
Рішення Саудівської Аравії збільшити видобуток нафти до 13 мільйонів барелів на день допоможе зменшити прибутки росії у цій сфері.

Про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Рішення Саудівської Аравії збільшити свої щоденні потужності з видобутку нафти... допоможе дещо знизити світові ціни, а також зменшити російські прибутки", - зауважив Єрмак.

Втім, за його словами, зараз дуже важливо, щоб світові лідери, попри труднощі, таки змогли домовитися про обмеження ціни на російську нафту. Це ідея, яку пропонувала група Макфола-Єрмака як тимчасовий захід перед тотальним ембарго, її просувають США.

Читайте також: Україна закликає банкірів США та Європи розірвати зв’язки з компаніями, які торгують нафтою рф

"Світ повинен зрозуміти, що життя без російських енергоресурсів існує. Так само існує життя і без держави-терориста росії", - наголосив керівник ОП.

Як повідомлялося, Саудівська Аравія погодилася збільшити видобуток нафти після зустрічі президента Джо Байдена зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії. Зокрема, спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман погодився збільшити видобуток приблизно на 4 мільйони барелів на день – до 13 мільйонів під час виступу на відкритті саміту з арабськими лідерами.

Сполучені Штати докладають значних міжнародних зусиль, щоб Європа повністю позбулася будь-якої залежності від російських газу, нафти та інших енергоресурсів, заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Читайте також: ЄС надіслав більше грошей росії за газ і нафту, ніж Україні на допомогу – Лінкявічус

Саудівська Аравія є одним із найбільших експортерів нафти. За даними ОПЕК, у 2021 році ця країна виробляла близько 9 мільйонів барелів нафти на день. Вона та інші країни нафтового картелю скоротили видобуток, коли вибухнула пандемія та впав попит, погодившись поступово збільшувати виробництво для регулювання цін.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-