Жорсткіші санкції зупинять глобальні кризи, спричинені росією – Марченко на засіданні G20

Жорсткіші санкції зупинять глобальні кризи, спричинені росією – Марченко на засіданні G20

Укрінформ
Причиною нинішніх глобальних криз є росія, і її треба зупинити, зокрема запроваджуючи жорсткіші санкції.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко на засіданні G20, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінфіну.

"Цивілізований світ починає потопати в численних кризах. Але причиною відсутності продовольчої безпеки, зростання цін на енергоносії, кризи вартості життя, гуманітарної кризи є не війна в Україні, як ми зазвичай чуємо та читаємо у ЗМІ. Фраза "війна в Україні" навіть не містить слова "росія". Саме росія і тільки росія винна у цих кризах і вже зробила життя майже в кожній з ваших країн важчим, більш нестабільним і турбулентним", - наголосив міністр.

Він підкреслив, що розв'язана росією війна означає завершення існуючого світового порядку. "Чи не забагато честі для терористичної держави, якою є росія, щоб так багато країн світу загрузли у створених рф проблемах? Ми маємо зупинити причину цих проблем. І практичне рішення – це запровадження більш жорстких санкцій", - заявив Марченко.

Очільник Мінфіну також закликав лідерів країн G20 об'єднати зусилля, щоб зупинити росію, дії якої спрямовані не лише проти України, а й проти інших країн.

Читайте також: Економіку ЄС вбивають не санкції, а російська гібридна війна: у МЗС відповіли Орбану

Як повідомлялося, міністр фінансів США Джанет Єллен під час форуму G20 на Балі (Індонезія) заявила, що керівники Мінфіну росії несуть відповідальність за наслідки війни в Україні.

Засідання відбулося за участю міністрів фінансів та голів центробанків країн-членів G20, керівництва МВФ, Світового Банку, Європейської комісії, ЄЦБ, ООН та СОТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-