США і Україна обговорили обмеження цін на російську нафту

США і Україна обговорили обмеження цін на російську нафту

Укрінформ
Заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо і глава українського Мінфіну Сергій Марченко обговорили обмеження цін на російську нафту.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі американського відомства.

Зокрема, під час телефонної розмови сторони обговорили прогрес, досягнутий у встановленні обмеження цін на російську нафту, щоб скоротити доходи для російських військових, одночасно послабивши вплив війни путіна на світові ціни на нафту та енергоносії.

Марченк і Адеємо також обговорили фінансову допомогу США Україні та міжнародні зусилля щодо притягнення росії до відповідальності за невиправдану та неспровоковану війну проти України.

Читайте також: росія все ще отримує великий прибуток від продажу нафти – Bloomberg

Зазначається, що заступник глави Мінфіну США підтвердив прихильність Україні та обговорив міжнародну економічну допомогу, надану країнами-донорами, включаючи нещодавній додатковий внесок Сполучених Штатів Україні в розмірі 1,7 мільярда доларів прямої бюджетної підтримки.

Адеємо наголосив, що Міністерство фінансів США продовжує використовувати свої санкції, щоб знизити здатність росії вести війну в Україні та погрожувати своїм сусідам.

Читайте також: Ціну російської нафти хочуть обмежити на рівні $40-60 за барель — Bloomberg

Учора Марченко в ефірі телемарафону заявив, що у Міністерстві фінансів очікують, що Україна у липні отримає близько 4,4 млрд дол. допомоги від міжнародних партнерів.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що до кінця 2022 року Україна отримає ще близько $20 млрд допомоги та підтримки від міжнародних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-