У Стамбулі завершилася чотиристороння зустріч щодо «зернових коридорів» з України

У Стамбулі завершилася чотиристороння зустріч щодо «зернових коридорів» з України

Укрінформ
У Стамбулі завершилася зустріч військових делегацій міністерств оборони Туреччини, України та росії, а також делегації ООН з питання вивезення з України зерна Чорним морем.

Про це Міністерство національної оборони Туреччини повідомило у Твіттері.

“Завершилася чотиристороння зустріч військових делегацій міноборони Туреччини, російської федерації та України з делегацією Організації Об’єднаних Націй щодо безпечного перевезення морським транспортом зерна та продуктів харчування, які очікують в українських портах”, - йдеться у повідомленні.

Зустріч проходила в історичній будівлі Календер у Стамбулі.

Наразі немає офіційних заяв щодо результатів зустрічі чи досягнутих домовленостей.

Читайте також: Аналітики знижують прогнози щодо виробництва пшениці в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав, що Туреччина має намір інтенсифікувати переговорний процес щодо відкриття "коридорів" для вивезення зерна з України Чорним морем та досягти результату протягом 7-10 днів.

24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. Через російську агресію та блокаду в Чорному морі в українських портах заблоковані понад 20 млн тонн зерна, призначеного на експорт. Це спричинило загрозу глобального голоду, оскільки майже половина всього обсягу поставок в рамках Всесвітньої програми продовольства ООН припадає саме на українське зерно.

Фото: @tcsavunma

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-