Ринок насититься і сформує запас бензину за півтора-два місяці - Кубраков

Ринок насититься і сформує запас бензину за півтора-два місяці - Кубраков

Укрінформ
Проблема з постачанням нафтопродуктів ще залишається, але дефіциту вже однозначно менше.

Про це в інтерв’ю виданню РБК-Україна повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ.

Він зауважив, що з початку повномасштабного вторгнення росії Україна втратила основні джерела постачання пального.

«До цього додаємо те, що ряд нафтобаз із запасами були зруйновані і знищені. Далі наклалася дуже складна логістика, адже все пальне ми тепер беремо з ринку Євросоюзу і ввозимо через кордон з нашими сусідами. Кордони, кількість одиниць транспорту, бензовозів, цистерн – все це не було розраховано на обслуговування такої системи. Адже глобально попит не впав, люди повернулися в країну, посівна була, зараз збір врожаю», — сказав Кубраков.

Читайте також: Чому дефіцит пального закінчиться ще не скоро

Тому, за його словами, проблема з поставками нафтопродуктів ще залишається, адже Україні потрібно замістити сотні тисяч тонн пального імпортом.

«Так, економіка просіла, ділова активність зменшилася, але не в рази, а нам потрібно замістити сотні тисяч тонн пального імпортом. У самому Євросоюзі теж непроста ситуація, пальне не так просто знайти і ще складніше знайти під нього надійну нормальну логістичну конструкцію, щоб воно потрапляло в Україну. Що сталося зараз? Зараз ринок скупив, напевно, всі бензовози, які були доступні в цій частині світу. Подивіться на наші траси, вони всі так чи інакше в бензовозах», — наголосив він.

Тому, зазначив міністр, наразі максимально спрощені умови для перевезення нафтопродуктів.

«Ми зараз максимально спростили і скасували все, що могли. Якщо хтось хоче стати перевізником і зареєструватися, це все відбувається за декларативним принципом. Тільки везіть. Залізниця те саме – все, що доступно, веземо все і всіх, кого можна і звідки можна. Звичайно ж, Дунай теж свою роль зіграв», — сказав Кубраков.

Читайте також: Ринок пального оживає: щодня в Україну заходять понад 230 бензовозів - експерт

Також він запевнив, що зараз ситуація на ринку дизельного пального і скрапленого газу заспокоїлася.

«По бензину, я вважаю, що ще потрібно півтора або два місяці, поки ринок насититься і сформує запас. Поки дефіцит зберігається. Але він вже однозначно менше», — підкреслив Кубраков.

Як повідомлялося, з початку широкомасштабної війни видано 649 ліцензій на міжнародні перевезення небезпечних вантажів та небезпечних відходів вантажними автомобілями. Загальний парк бензовозів нових перевізників складає 4300 одиниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-