Сума пожертв для допомоги ЗСУ за червень зменшилася втричі - Опендатабот

Сума пожертв для допомоги ЗСУ за червень зменшилася втричі - Опендатабот

Укрінформ
На спеціальний рахунок, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, у червні надійшло 500 мільйонів гривень проти 1,5 мільярди гривень, які надійшли у травні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє платформа для роботи з відкритими державними даними Опендатабот.

"Сума пожертв у червні знизилась утричі за місяць — та у 12 разів у порівнянні з першими днями після вторгнення рф у лютому", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за останній тиждень лютого на рахунок ЗСУ було переведено 6 мільярдів гривень. Певну частку цієї суми становили "ковідні" гроші — 1000 гривень від держави, яку отримували вакциновані від ковід-19 громадяни.

На спецрахунок для збору коштів на потреби армії у березні надійшло 8,3 млрд гривень, у квітні - 1,4 млрд грн, у травні – 1,5 млрд грн, у червні – 500 млн грн, у липні – 1,9 млрд грн.

Читайте також: На «Армію дронів» українці за тиждень зібрали ₴400 мільйонів

"Зменшення сум донатів можна пояснити як втомленістю українців від війни та загальним зменшенням доходів, так й виникненням нових масштабних волонтерських або державних ініціатив на допомогу армії", - зауважується у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США (USD) на підтримку Збройних сил України та для гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-