Цінова криза в енергетиці може тривати роками - Шольц

Цінова криза в енергетиці може тривати роками - Шольц

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц прогнозує дуже тривалу цінову кризу й дефіцит в енергетиці та обіцяє рекордні темпи позбавлення енергетичної залежності від одного постачальника.

Про це він заявив у суботньому підкасті Kanzler kompakt, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми стурбовані безпекою нашого енергопостачання. Це триватиме наступні кілька тижнів, місяців і років», - зазначив політик.

Уряд, за словами його очільника, ухвалив уже багато рішень, які повинні допомогти державі підготуватися до дефіциту, зокрема, газу: будуються трубопроводи, термінали зрідженого газу; заповнюються резервуари; забезпечується використання вугільних електростанцій для економії блакитного палива тощо.

Але в довгостроковій перспективі йдеться про те, щоби «стати незалежними від імпорту викопного палива», зазначив канцлер. Він підкреслив важливість розширювати відновлювані джерела енергії. З цією метою на тижні, що минає, було ухвалено кілька законів. «Це темпи, яких раніше не було в Німеччині, і вони необхідні. І з такою швидкістю нам також вдасться стати кліматично нейтральною, економічно сильною промислово розвиненою країною», - пообіцяв Шольц.

Читайте також: путін готувався до війни, тому вона може тривати довго – Шольц

Він також перерахував заходи держави з підтримки підприємств і громадян - пакет допомоги загальною вартістю 30 мільярдів євро.

Як повідомлялося, Німеччина не підтримує ідею газового ембарго, але підкреслює, що робить швидкі кроки зниження імпорту російського газу, від якого була залежною до початку війни на 55%. Тим часом росія, продовжуючи політику енергетичного шантажу, сама скоротила постачання газу до ФРН по трубопроводу «Північний потік 1» до 40% від потужності, мотивуючи це технічними питаннями. Берлін наразі намагається умовити Канаду обійти санкції та повернути «газпрому» турбіну виробництва Siemens, яка там перебувала на технічному обслуговуванні, аби не дати москві приводу припинити постачання «через технічні причини».

Фото з сайту rnd.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-