Рада спростила процедуру утеплення багатоквартирних будинків

Рада спростила процедуру утеплення багатоквартирних будинків

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає спрощення процедури утеплення багатоквартирних будинків.

Відповідний законопроєкт №6485 "Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для запровадження комплексної термомодернізації будівель" було підтримано 276 голосами у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

Документ спрямований на створення нових та вдосконалення наявних механізмів забезпечення енергетичної ефективності будівель.

Передбачається, зокрема: впровадження систем енергетичного менеджменту в будівлях державного сектору, запровадження комплексного підходу щодо формування політики у сфері енергетичної ефективності будівель за рахунок стратегії термомодернізації будівель в Україні та створення національної бази даних енергетичних та експлуатаційних характеристик будівель. Також запроваджуються можливості здійснення виплат ґрантів Фонду енергоефективності етапами, для полегшення фінансового навантаження на співвласників багатоквартирних будинків та можливість включення у ґрантові виплати Фонду енергоефективності частки супутніх з енергоефективними заходами робіт, які є необхідною та невід’ємною частиною реалізації проєкту термомодернізації тощо.

Читайте також: Рада спростила бюджетні процедури в умовах воєнного стану для місцевого самоврядування

Як повідомлялось, програма з термомодернізації житлового фонду, покликана зменшити споживання імпортних енергоносіїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-