Рада спростила бюджетні процедури в умовах воєнного стану для місцевого самоврядування

Рада спростила бюджетні процедури в умовах воєнного стану для місцевого самоврядування

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в цілому проєкт закону “Про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України щодо посилення гнучкості місцевих бюджетів та підвищення оперативності прийняття рішень» (реєстр. № 7426).

Як передає Укрінформ, про це народний депутат із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі.

Відповідне рішення підтримали 268 народних депутатів.

Раніше заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода повідомляв, що ухвалення цього законопроєкту надасть можливість органам місцевого самоврядування під час воєнного стану використовувати кошти спеціального фонду.

Так, передбачено скасування на період дії воєнного стану обмеження здійснення видатків за рахунок вільного залишку бюджетних коштів або перевиконання дохідної частини загального фонду місцевого бюджету, визначені частиною другою статті 85 Бюджетного кодексу.

Читайте також: Рада збільшила видатки бюджету майже на ₴81 мільярд

Також Негода зауважував, що завдяки закону, місцевим державним, військовим, військово-цивільним (у разі утворення) адміністраціям, виконавчим комітетам сільських, селищних та міських рад надають право передавати кошти із спеціального фонду місцевого бюджету (крім власних надходжень бюджетних установ та міжбюджетних трансфертів) до загального фонду місцевого бюджету на підставі відповідного рішення.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні вже деокуповано 1 тисяча 28 населених пунктів, у 651 з них уже відновили роботу органи Національної поліції, а у 691 - органи місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-