Рада планує звільнити бізнес від відповідальності за несвоєчасне оприлюднення фінзвітності у воєнний час

Рада планує звільнити бізнес від відповідальності за несвоєчасне оприлюднення фінзвітності у воєнний час

Укрінформ
Верховна Рада планує звільнити юридичних осіб від відповідальності за несвоєчасне оприлюднення фінансової звітності на період дії воєнного стану і три місяці після його скасування.

Як повідомив у Телеграмі народний депутат Ярослав Железняк, за відповідний проєкт закону №7305 у першому читанні проголосував 281 депутат, передає Укрінформ.

У документі пропонується у період дії воєнного стану, а також протягом трьох місяців після його припинення чи скасування звільнити юридичних осіб від відповідальності за порушення вимог Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” щодо своєчасності та повноти оприлюднення фінзвітності у повному обсязі на сайті юрособи.

Крім того, оприлюднити річну фінзвітність за весь період неоприлюднення можна буде протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану.

Читайте також: Рада пропонує заборонити стягувати прострочену заборгованість за кредитами з військових

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 липня ухвалила в першому читанні законопроєкт №6244, який удосконалює законодавчі засади ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності відповідно до положень національного та європейського законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-