Бізнес пропонує уряду розширити кількість регіонів для релокації підприємств

Бізнес пропонує уряду розширити кількість регіонів для релокації підприємств

Укрінформ
Український союз промисловців і підприємців (УСПП) пропонує Кабінету Міністрів збільшити кількість регіонів для релокації підприємств, що знаходяться в зоні активних бойових дій. Наразі таких є 9.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі УСПП.

Також УСПП закликає уряд більш активно використовувати можливості індустріальних парків (ІП) для релокованих підприємств, надавати їм стимулюючі умови приєднання до інженерних мереж у разі збільшення виробництва, реалізації проєктів з глибокої переробки сільгосппродукції тощо.

Зокрема, для структурованої роботи над створенням і розвитком мережі індустріальних парків вбачається за необхідне створити відповідну державну установу – координатора. Також необхідно доопрацювати та прийняти «Стратегію розвитку індустріальних парків на період до 2030 року».

В УСПП зауважили, що відповідні пропозиції вже надісланого на адресу прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Документ спільно напрацьовували більше 170 представників бізнесу, громадських експертних організацій, урядовців та обласних військових адміністрацій.

Читайте також: В Івано-Франківськ за програмою релокації бізнесу переїхав Запорізький завод кольорових металів

Як повідомлялось, українські підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей до безпечніших регіонів. Для цього запущено програму з релокації українських виробництв за підтримки держави.

Зараз підприємства можуть переїхати до дев’яти областей: Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Вінницької, південних територій Волинської і Рівненської.

Фото: uspp.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-