Шмигаль обговорив із президенткою ЄБРР низку проєктів

Шмигаль обговорив із президенткою ЄБРР низку проєктів

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Лугано провів зустріч із президенткою Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо, на якій сторони обговорили реалізацію нинішніх і перспективи започаткування нових проєктів.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду написав у Телеграмі.

«На полях конференції відновлення України провели зустріч із президенткою Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо. Обговорили реалізацію нинішніх і перспективи започаткування нових проєктів», - зазначив Шмигаль.

Він запропонував ЄБРР взяти участь у фінансуванні проєкту з будівництва мобільних котелень, оскільки щонайменше дві сотні їх в Україні були зруйновані росією. Також розповів про проєкт закупівлі спеціального обладнання для очищення питної води.

«Особисто подякував пані Рено-Бассо за виділення 2 млрд євро на підтримку стійкості України та допомогу постраждалим від війни в межах Пакету допомоги у зв’язку з військовими діями в Україні», - додав Прем’єр.

Читайте також: ЄБРР планує цьогоріч інвестувати в Україну щонайменше мільярд євро

Як повідомляв Укрінформ, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) відбулася Конференція з питань відновлення України після військової агресії російської федерації. 5 липня представники понад 40 країн світу і близько 20 міжнародних організацій за результатами Міжнародної конференції схвалили Декларацію Лугано і пообіцяли підтримувати Україну. За даними уряду, план відновлення України вже зараз оцінюється у 750 млрд доларів.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-