Україна до 2032 року має скоротити викид вуглекислого газу на 65% - план відновлення

Україна до 2032 року має скоротити викид вуглекислого газу на 65% - план відновлення

Укрінформ
Україна згідно з представленим планом відновлення до 2032 року має скоротити викиди углекислого газу на 65% у порівнянні із 1990 роком.

Про це йдеться у плані відновлення, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, до 2032 року планується досягти таких показників: 25-та сходинка за Індексом економічної складності (ECI) та Індексом людського капіталу, а також скорочення на 65% порівняно з 1990 роком викидів вуглекислого газу.

Також у невичерпному переліку пріоритетними названо, зокрема, такі ініціативи, як централізація та цифровізація публічних реєстрів, завершення перезапуску антикорупційної системи (САП, НАБУ, АРМА), виконання актів стосовно Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя, реформа правоохоронних органів, запровадження законодавства щодо корпоративного управління.

У документі також зазначені такі ініціативи, як завершення корпоратизації держпідприємств, приватизація некритичних підприємств, синхронізація з передовими європейськими практиками, професіоналізація антимонопольної організації та державної служби, оцифрування державних послуг і розвиток архітектури кліматичного урядування.

Читайте також: Сім принципів відновлення України, які затвердили в Лугано

Крім того, відповідно до плану, 2/3 фінансування, тобто з необхідних 750 млрд доларів, потребуватимуть підтримки партнерів (гранти, борги, капітал).

Як повідомлялося, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) триває Конференція з питань відновлення України, де презентують проєкт відповідного плану.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що план відновлення України складається із трьох етапів, і після перемоги у війні, яку розпочала росія, треба буде реалізувати тисячі проєктів для відбудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-