Відбудова України має стати історією успіху всієї Європи - Єрмак

Відбудова України має стати історією успіху всієї Європи - Єрмак

Укрінформ
Повоєнна відбудова України має стати історією успіху всієї Європи, а крім відновлення зруйнованого, буде можливість будувати і нові підприємства.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак сказав під час виступу на Конференції з питань відновлення України у швейцарському місті Лугано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кейс відбудови України має стати історією успіху для всієї Європи. Україна являтиме собою величезний будівельний та інвестиційний майданчик, який може надати поштовх розвитку європейських економік. Поруч з відновленням на найкращому технологічному рівні транспортної, енергетичної, житлово-комунальної, медичної та освітньої інфраструктури ми дамо можливість інвесторам будувати нові підприємства і створимо для цього максимально сприятливі умови», - сказав Єрмак.

Він зауважив, що зараз деякі країни вже опікуються відновленням українських регіонів, зокрема Данія вже взялася за Миколаївську область, а Велика Британія готова опікуватися Київщиною, такий формат варто поширити і на решту регіонів України.

«Наша країна може стати глобальною вітриною успіху спільноти демократії, увібравши в себе все найкраще як на практичному, так і структурному і ціннісному рівнях», - додав Єрмак.

Керівник ОП наголосив, що повоєнна Україна повинна стати державою, чия цінність не обмежується функціями щита Європи і гаранта продовольчої безпеки, а має стати державою, з якою приємно, безпечно і вигідно мати справу не лише власним громадянам, а й цілому світу.

Також Єрмак наголосив, що весь світ бачить, на що здатні українці на фронті, коли в руках сучасна зброя, а з належними інвестиціями - відновлення України буде не менш вражаючим.

Читайте також: Єврокомісія та ФРН ініціюють восени масштабну конференцію з відновлення України

Як повідомлялося, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) відбувається Конференція з питань відновлення України, де презентують проєкт відповідного плану.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що план відновлення України складається із трьох етапів і після перемоги у війні, яку розпочала росія, треба буде реалізувати тисячі проєктів для відбудови.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-