Десятки мільйонів економії та нові можливості на ринках - Шмигаль про транспортний безвіз із ЄС

Десятки мільйонів економії та нові можливості на ринках - Шмигаль про транспортний безвіз із ЄС

Укрінформ
Підписана з Європейським Союзом угода про транспортний безвіз забезпечить українському бізнесу економію десятків мільйонів доларів і відкриє для української продукції широкі можливості на європейських ринках.

Як передає Укрінформ, про це Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Телеграмі.

"Щоденна робота 24/7 дозволила в найшвидші терміни підписати з ЄС Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом", – підкреслив він.

Шмигаль пояснив, що відтепер Європейський Союз визнаватиме українські водійські права. Українські перевізники більше не потребуватимуть дозволів для в’їзду в ЄС. "Проблема, яка існувала роками та гальмувала наші експортні можливості, тепер вирішена", – зауважив Прем'єр.

Читайте також: У Раді закликають повністю заборонити міжнародні вантажні перевезення до росії

За його словами, "угода про вантажні автомобільні перевезення плюс рішення ЄС щодо скасування мит і тарифів на українські товари дають нашому бізнесу економію в десятки мільйонів доларів, а головне — відкривають для української продукції неймовірні можливості на європейських ринках".

Шмигаль нагадав, що це вже третій за останній рік "безвіз" для України із ЄС після авіаційного та енергетичного. "Навіть попри війну та намагання росії зупинити рух нашої держави до Європи, інтеграція України у внутрішній європейський ринок просувається надшвидкими темпами", – додав Прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня у французькому місті Ліон Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автотранспортом, що скасовує необхідність дозволів для виконання українськими перевізниками двосторонніх і транзитних перевезень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-