Україна та ЄС підписали угоду про вантажні перевезення автотранспортом

Україна та ЄС підписали угоду про вантажні перевезення автотранспортом

Укрінформ
Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автотранспортом, що скасовує необхідність дозволів для виконання українськими перевізниками двосторонніх і транзитних перевезень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

«Сьогодні в французькому Ліоні Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом. Вона скасовує необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів для здійснення двосторонніх та транзитних перевезень в держави ЄС та дозволяє уникнути зупинки експорту української продукції через автомобільні пункти пропуску», - йдеться в повідомленні.

Угодою також передбачаються заходи зі спрощення визнання водійських документів. Віднині Україна та ЄС звільняють власників посвідчень водіїв, виданих однією зі сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія.

Термін угоди становить 1 рік з можливістю пролонгації, а тимчасово набирає чинності уже з 29 червня. На постійній основі угода запрацює після завершення усіх ратифікаційних процедур.

У міністерстві нагадали, що у перший місяць повномасштабного вторгнення рф Мінінфраструктури вдалося досягти домовленостей про тимчасове скасування дозволів на вантажні автоперевезення з 12 країнами ЄС, серед яких Австрія, Угорщина, Італія, Латвія, Естонія, Болгарія, Німеччина, Данія, Литва, Румунія, Греція та Словаччина.

Як повідомлялось, з моменту підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС у 2016 році товарообіг з країнами Євросоюзу зріс майже вдвічі, а кількість вантажоперевезень автотранспортом – на 42%. Водночас кількість дозволів на міжнародні перевезення до окремих країн ЄС скорочувалась.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-